Tombik Ekler

 

 

Reçete 1 

              1000 gr Jello Total (Pataşu yapımı için toz karışım)

              1500 gr Su

Reçete 2 

              1000 gr Un

               750 gr Toz Şeker 

               800 gr Margarin

               400 gr Cookie Mix

                 40 gr Su

Reçete 3 

               1000 gr Su

                400 gr Creme Bourbonessa Krema Toz Karışımı

               100 gr Cremti Şekersiz Sıvı Şanti

Reçete 4 

              250 gr Florentinermix

              250 gr File Badem

Hazırlanışı :

Reçete 1 için : Jello Total miksini 55 C sıcaklıktaki su ile orta devirde 8 dk karıştırın. Hamuru 30 gramlık porsiyonlarda dökün. 165-140 C taban fırında pişirin. Cookie mix hamurunu hazırlamak için reçete 2'de yer alan tüm malzemeleri mikserde hamur haline getirin. Gıda boyası ile istediğiniz şekilde renklendirin. 30 gramlık porsiyonların üzerini kapatacak şekilde 0.05 cm inceliğinde merdane yardımıyla açın ve kesin. Reçete 3'te yer alan tüm malzemeleri 1 dk düşük devirde, 4 dk yüksek devirde çırpın. Reçete 4 te yer alan tüm malzemeleri karıştırın. Daha sonra silikon kalıba dökerek 200 C de 8-10 dk pişirin.

Piirdiğiniz hamuru bıçak yardımı ile keserek arasına Creme Bourbonessa'yı ekleyin ve Florentinermix'in üzerine bir miktar Creme Bourbonessa sürerek kapatınız.

*Kullanmış olduğunuz fırında ekler hamurunu hangi derecede pişiriyorsanız Jello Total miksini de aynı derecede pişirebilirsiniz.

 

 

 

               

 

 

İçeriğe atla. | Geziye atla