Ana Sayfa » Tarifler » Pastacılık » Kek Miksleri » Yılbaşı Keki

Yılbaşı Keki

Reçete 1 

500 gr Caramellooo (Karamelli Kek yapımı için toz karışım)

125 gr Sıvı yağ

125 gr Su  

125 gr Yumurta 

 30 gr Kuru Üzüm

 30 gr Fındık Parçaları

 20 gr Kuru Kayısı (küp küp doğranmış)

 30 gr Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış)

 20 gr Ceviz Parçacıkları 

 10 gr Kurutulmuş Yaban Mersini

Reçete 2 

100 gr Paletta Hot Sade (fırça yardımı ile sürün)

   5 gr Kuru Üzüm

   5 gr Fındık Parçaları

   5 gr Kuru Kayısı (küp küp doğranmış)

 20 gr Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış)

   5 gr Ceviz Parçacıkları

   5 gr Kurutulmuş Yaban Mersini

   5 gr Kavrulmuş File Badem

   5 gr Marzipan

 

Hazırlanışı : 

Reçete 1 de yer alan tüm malzemeleri mikser kazanına koyun 5 dk düşük devirde karıştırın. Kek kalıbına 400 gr olacak şekilde dökün fırında pişirin. Taban fırında 165 alt - 185 C üst 35 dk, konveksiyonelde 130 C de 30-35 dk pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine Paletta Hot Sade sürün ve Reçete 2 de yer alan tüm malzemeler ile dekore edin. 

 

   

 

 

 

 

İçeriğe atla. | Geziye atla