Kayısılı Mereng Tart

Reçete 

1000 gr Un

 400 gr Cookiemix LS

 600 gr Toz Şeker

 750 gr Margarin/Tereyağı

 150 gr Yumurta 

    2 gr Limon Kabuğu Rendesi 

Reçete 2 

1000 gr Creme Bourbonessa

2000 gr Su

 200 gr Cremti

300 gr Frutafill Kayısı 

Reçete 3

  500 gr Yumurta Akı 

1000 gr  Toz Şeker

Dekor

120 gr Mevsim Meyveleri

 25 gr Scaldis Dark 

Hazırlanışı:

Reçete 1 de yer alan tüm malzemeleri mikser kazanında pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Hamuru hazırladıktan sonra merdane yardımıyla açıp tart kalıplarına yerleştirin. 20 dk dinlendirin ve pişirin. Pişirme derecesi : Taban fırın 165- 180 C 20 dk- Konveksiyonel fırın 160 C 16 dk . Reçete 2 de yer alan Creme Bourbonessa, Su ve Cremtiyi 5 dk karıştırın. Daha sonra karışıma Frutafill Kayısı'yı ekleyin ve karıştırın. Reçete 3te yer alan Mereng karışımı için yumurta akı ve toz şekeri ocakta 60-70 C olacak şekilde karıştırın daha sonra mikserde kabartın. Daha sonra kaşık yardımı ile tartın üzerine sürün.Şekil vererek dekore edin. Pürmüz yardımı ile yakarak renk verin. Üzerine dekor yerleştirin. 

 

 

 

 

İçeriğe atla. | Geziye atla