Reçeteler
Ballı Portakallı Pasta

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Honey Choco Kek Miksi 250 gr
Yumurta 125 gr
Sıvı Yağ 125 gr
Süt 50 gr
İç Dolgu İçin,
Créme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı 400 gr
Su 1000 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 500 gr
Presta Portakal Dolgu Kreması 500 gr
Dekorasyon için,
Presta Portakal Dolgu Kreması 350 gr

Hazırlanışı

    Kek için, malzemeler mikser kazanına koyularak palet yardımı ile 5 dakika orta devirde karıştırılır ve 27 cm
    lik çemberin alt tarafı alüminyum folyo ile kapatılır. Karıştırılan tüm malzeme çemberin içerisine dökülür ve
    170°C fırında 40 dakika pişirilir.
    İç dolgu için, malzemeler mikser kazanına koyularak tel yardımı ile 5 dakika çırpılır, pişirilen Honey Choco
    kek bıçak yardımı ile 3 eşit pat şeklinde kesilir. Hazırlanan iç krema, torba yardımı ile yuvarlak ve eşit şekillerde
    aralarda boşluk bırakılarak patlara sıkılır. Presta paortakal dolgu kreması torba yardımı ile boş bırakılan
    yerlere sıkılarak uygulanır ve patlar üst üste konularak -18°C’de 2 saat dinlendirildikten sonra çıkarılır.
    Dekorasyon için, üst tarafına presta portakal dolgu kreması sürülerek pasta tamamlanır.