Reçeteler
Budapeşte

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek için,
Yumurta Beyazı 750 gr
Toz Şeker 1300 gr
Toz Fındık 600 gr
Dolgu için,
Creme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı 250 gr
Cremti Şekersiz Bitkisel Sıvı Şanti 100 gr
Süt 500 gr
Taze Çilek
Dekorasyon için,
Taze Çilek

Hazırlanışı

    Kek için, 750 gr yumurta beyazı ve 700 gr toz şeker mikserde hızlı devirde kabartılır. 600 gr toz fındık ve 600 gr şeker ayrı kapta karıştırılır ve çırpılmış yumurta beyazı ve şeker ile yavaşça karıştırılır. Krema torbası ile karışım silpata bitişik uzun şeritler halinde silpat uzunluğunda ardışık şekilde sıkılır. Taban fırında alt: 165°C, üst: 185°C’de 15 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra silpattan ters çevirerek çıkartılır.

    Dolgu için, malzemeler aynı anda mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır.

    Dekorasyon için, elde edilen krema kek yüzeyine sürülüp çilekler yerleştirilir ve sarma işlemi yapılır.