Reçeteler
Çikolata ve Tropikal Dolgulu Kurabiye

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Bitter Çikolata 250 gr
Cremti Bitkisel Sıvı Şanti 250 gr
Rendelenmiş Limon Kabuğu 10 gr
Frutafill Tropikal Meyve Dolgusu 250 gr
Krem Peynir 205 gr
Fildişi Çikolata 100 gr
Dekorasyon için,
Rendelenmiş Kuru Hindistan Cevizi

Hazırlanışı

    Bitter çikolata bain-marie tekniği kullanarak eritilir, silikon kalıplara küçük kaşık yardımı ile sürülür. 10 dakika -18°C’de dondurulur. Tropikal dolgu, krema için, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve krem peyniri mikserde orta hızda 5 dk çırpılır, Cremti eklenip 5 dk daha çırpılır. Son olarak da benmari usulü eritilmiş fildişi çikolata eklenir.
    Dekorasyon için, silikon kalıplardaki çikolatanın içine krema, torba yardımıyla sıkılır. 30 dk -18°C’de dondurulup, kalıptan çıkarılır ve üzerine hindistan cevizi sererek dekorasyonu tamamlanır.