Reçeteler
Karamelli Layer

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Burdenno Sade Kek Miksi 650 gr
Yumurta 350 gr
Ayçiçek Yağı 200 gr
Çay Demi 100 gr
İç Dolgu için,
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 500 gr
Tereyağ 150 gr
Fildişi Kuvertür Çikolata 650 gr
Whiplio Sıvı Şanti 500 gr
Presta Karamel Dolgu Kreması 500 gr
Dekorasyon için,
Presta Karamel Dolgu Kreması
Fildişi Konfiseri
Bitter Konfiseri

Hazırlanışı

    Kek için, tüm malzemeler mikser kazanına koyulur vr karıştırma paleti yardımı ile 4 dakika karıştırılır. 40 x 60 cm ölçülerindeki tavaya yağlı kağıt serilir, 180°C derece fırında 13 dakika pişirilir.
    İç Dolgu için, Cremti şekersiz sıvı şanti ve tereyağ ocakta kaynatılıp çikolata eklenir. Presta karamel dolgu kreması eklenir ve soğumaya bırakılır. Whiplio sıvı şanti mikserde %50 çırpılır ve soğutulan karışıma eklenir. Hazırlanan kek 3 eşit parçaya bölünüp aralarına hazırlanan dolgu karışımı sürülür ve -18°C’de 2 saat dinlendirilir.

    Dekorasyon için, Presta Karamel dolgu kreması ve çikolata ile dekore edilir.