Karamelli Layer
Karamelli Layer
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Burdenno Sade Kek Miksi | 650 | gr |
| Yumurta | 350 | gr |
| Ayçiçek Yağı | 200 | gr |
| Çay Demi | 100 | gr |
| İç Dolgu için, | ||
| Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 500 | gr |
| Tereyağ | 150 | gr |
| Fildişi Kuvertür Çikolata | 650 | gr |
| Whiplio Sıvı Şanti | 500 | gr |
| Presta Karamel Dolgu Kreması | 500 | gr |
| Dekorasyon için, | ||
| Presta Karamel Dolgu Kreması | ||
| Fildişi Konfiseri | ||
| Bitter Konfiseri |
Hazırlanışı
Kek için, tüm malzemeler mikser kazanına koyulur vr karıştırma paleti yardımı ile 4 dakika karıştırılır. 40 x 60 cm ölçülerindeki tavaya yağlı kağıt serilir, 180°C derece fırında 13 dakika pişirilir.
İç Dolgu için, Cremti şekersiz sıvı şanti ve tereyağ ocakta kaynatılıp çikolata eklenir. Presta karamel dolgu kreması eklenir ve soğumaya bırakılır. Whiplio sıvı şanti mikserde %50 çırpılır ve soğutulan karışıma eklenir. Hazırlanan kek 3 eşit parçaya bölünüp aralarına hazırlanan dolgu karışımı sürülür ve -18°C’de 2 saat dinlendirilir.
Dekorasyon için, Presta Karamel dolgu kreması ve çikolata ile dekore edilir.
