Reçeteler
Limonlu Caramio

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Taban Kek İçin,
HoneyChoco Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 500 gr
Sıvı yağ 500 gr
Su 50 gr
Mousse İçin,
Süt 250 gr
Cremti Şekersiz Bitkisel Sıvı Şanti 250 gr
Yumurta Sarısı 100 gr
Whipra Sıvı Şanti (%50 Çırpılmış) 500 gr
Fildişi Çikolata 650 gr
Ara Katman İçin,
Presta Limon Dolgu Kreması
HoneyChoco Kek
Dekorasyon için,
Yumurta Beyazı 100 gr
Toz Şeker 400 gr
Su 90 gr

Hazırlanışı

    Kek için, tüm malzemeler mikser kazanına dökülür ve karıştırma paleti ile 4 dakika karıştırılır. 1kg lık baklava tepsisine dökülür. 170°C fırında 25 dakika pişirilir.
    Mousse için, süt ve cremti 80°C' ye kadar kaynatılır ve yumurta sarısı eklenerek 110°C'ye kadar kaynatılır. Islatılmış jelatinler, çikolata ve %50 çırpılmış whipra eklenir. Mousse silikon kalıbına yarıya kadar doldurulur, ara katmana HoneyChoco keki ve presta limon koyularak silikon kalıp tam doldurulur. -18°C buz dolabında 1 gün bekletilir.
    Dekorasyon için, 100 gr yumurta beyazı ile 100 gr şeker mikserde kabartılır. 300 gr şeker ile 90 gr su ocakta kaynatılır ve kabaran yumurta beyazı eklenir. Bu işleme merenk denir. Hazırlanan mousse merenke batırılarak pürmüzle yakılır.