Reçeteler
Limonlu Yaz Pastası

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Zeesan Neutral 150 gr
Su 150 gr
Quattro 330 Pasta Kreması 100 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti (Çırpılmış) 500 gr
Presta Limon Dolgu Kreması 400 gr
Biscamix Pandispanya Miksi için,
Biscamix Sade Pandispanya Miksi 125 gr
Yumurta 90 gr
Su 20 gr
Şerbet için,
Şeker 30 gr
Su 30 gr
Dekorasyon İçin,
Kuvertür Bitter Çikolata 15 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 15 gr
Paletta Miroir Sade Jöle 50 gr
Presta Limon Dolgu Kreması 150 gr

Hazırlanışı

    Quattro 330 pasta kreması için, su ve 100 gr cremti şekersiz sıvı şanti 5 dakika çırpılır ve sıkılaşması için 30 dakika buzdolabında bekletilir.
    Biscamix pandispanya miksi için, su ve yumurta mikserde 5 dakika yüksek devirde, 1 dakika yavaş devirde çırpılır ve 24 cm lik çembere doldurulur. 180°C fırında 33 dakika pişirilir (konveksiyonel fırında: 165°C, 30 dakika). Zeesan neutral ve su karıştırılır. Dinlenen quattro 330 pasta krema tozu ile birleştirilir ve 400 gr cremti şekersiz sıvı şanti çırpılıp bu karışıma eklenir. Fırından çıkan ve soğuyan biscamix pandispanya ikiye bölünür
    ve şerbet ile ıslatılır. Kesilen biscamixlerin üzerine her birine 125 gr olacak şekilde presta limon dolgu kreması sürülür. Çemberin içine biscamix pandispanyanın alt patı koyulur ve kremanın yarısı dökülüp
    diğer pat koyulur ve kalan krema üzerine dökülüp düzeltildikten sonra buzdolabında dinlendirilir.
    Dekorasyon için, presta limon dolgu sürülür ve paletta miroir jöle ile parlaması sağlanır. Cremti şekersiz sıvı şanti ocakta kaynatılır ve kuvertür çikolata ile ganaj yapılıp ve üzerine serpilir.