Reçeteler
Paris Brest

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Jello Total 250 gr
Su (50-55°C ) 375 gr
Carusto Pasta Kreması 100 gr
Süt 250 gr
Fındık 100 gr
Toz Şeker 100 gr
Tereyağ 1220 gr
Craqolin İçin,
Tereyağ 100 gr
Un 110 gr
Esmer Şeker 110 gr
Badem Unu 30 gr

Hazırlanışı

    Jello Total İçin, su ve jello total palet uçlu aparat ile 5-6 dakika çırpılır ve her biri 40 gr olacak şekilde yuvarlaklar sıkılır. Craqolin İçin: Malzemeler yoğurulup iki silpat arasında 3mm kalınlığında açılır ve sertleşmesi için buz dolabına koyulur. Craqolin sertleştikten sonra jello totallerin üzerine yuvarlak kupat yardımıyla kesilip koyulur ve 160°C fırında 45 dakika pişirilir.
    Carusto Krema İçin, süt ve carusto krema tozu 1 dakika yavas 4 dakika hızlı çırpılır ve dinlenmesi için 30 dakika buz dolabında bekletilir.
    Fındık Pralin İçin, 100 gr şeker ile 100 gr fındık krokan yapılır ve öğütücüde pralin haline gelene kadar ezilir. Sunum İçin: Pişen ve soğuyan jello totallerin üst tarafı kesilir. Alt tarafına hazırlanılan fındık pralinden sıkılır. Dinlenen carusto krema ile oda sıcaklığındaki tereyağı kabartılır ve içerisine fındık pralinden eklenir. Ucunda yıldız duy takılı sıkma torbasına krema koyulur ve alt tarafına sıkılır. Üzerine kesilmiş olan jello totallerin üst tarafları koyulur ve kenarları fındık krokan parçaları ile süslenir.