Reçeteler
Portakallı Kar Yağdı Kurabiye

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Un 800 gr
Kakao 50 gr
Margarin 375 gr
Pudra Şekeri 350 gr
Kabartma Tozu 5 gr
Yumurta 5 gr
İç Dolgu için,
Presta Portakal Dolgu Kreması 1000 gr
Dekorasyon için,
Pudra Şekeri 350 gr

Hazırlanışı

    Malzemeler mikser kazanına tartılarak palet yardımı ile yoğurulur ve her biri 15-20 gr olacak büyüklüklerde yuvarlanarak merdane yardımı ile açılır.
    Dolgu İçin, açılan hamurların içerisine presta portakal dolgu kreması torba yardımı ile sıkılır ve tekrar yuvarlak olacak şekilde uç kısımlarından birleştirilip tavalara dizilir. 170°C fırında 15 dakika pişirilir.
    Dekorasyon İçin, fırından çıkartıldıktan ve soğduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek dekore edilir.