Reçeteler
Quattro Sade Kek Miksi İle Çilek Dolgulu Kek

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Quattro Sade Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 350 gr
Sıvıyağ 300 gr
Su 225 gr
İç Dolgu için,
Frutafill Çilek Meyve Dolgusu 200 gr
Kaplama için,
Scaldis Dark 1000 gr
Sıvıyağ 250 gr
Pralin 350 gr
Dekorasyon için,
Frutafill Çilek Meyve Dolgusu
Fındık Krokan

Hazırlanışı

    Kek için, tüm malzemeler düz palet yardımı ile mikserde 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Yüksek baton kek kalıplarına karışım dökülür.

    İç Dolgu için, Kalıbın yarısına kadar hamur dökülür ve şanti torbası yardımı ile Frutafill çilek meyve dolgusu bir şerit halinde sıkılıp kalan hamur kalıba dökülür. Taş taban fırında alt: 165°C üst: 180°C sıcaklıkta 40 dakika, konveksiyonel fırında 160°C’de 40 dakika pişirilir.

    Kaplama için, Sıvıyağ 80°C’ye kadar ısıtılıp scaldis dark eklenir ve eritilir. Pralin ilave edilir ve karıştırılır. Karışım pişen kekin üzerine dökülür.

    Dekorasyon için, Frutafill çilek meyve dolgusu ve krokan ile dekore edilir.