Reçeteler
Sultan Tatlısı

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Honey Choco Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 500 gr
Sıvıyağ 500 gr
Su 200 gr
Hindistan Cevizi 150 gr
Ceviz İçi (Kırılmış) 150 gr
Kekin Şerbeti İçin,
Süt 2000 gr
Whipra Sıvı Şanti 500 gr
Krema İçin,
Créme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı 1000 gr
Süt 2500 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 500 gr
Dekorasyon için,
Hindistan Cevizi 150 gr
Ceviz İçi (Bütün) 250 gr

Hazırlanışı

    Kek için, tüm malzemeler mikserde orta hızda 2 dakika karıştırılır. Sütlaç kaseleri veya 1000 gr lık baklava tepsisi Carlex Sprey ile yağlanıp 90-100 gr karışım dökülür ve 170°C fırında 18 dakika pişirilir. Pişen kek yarım saat dinlendirilir.
    Şerbet için, tüm malzemeler ısıtılıp keklerin üzerine dökülür ve soğuduktan sonra üzeri krema ile doldurulup palet bıçağı yardımı ile yüzeyi pürüzsüzleştirilir.
    Dekorasyon için, hindistan cevizi elenir ve bütün ceviz konulur.