Reçeteler
Toffee Moist Pasta

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Taban Kek İçin,
Burdenno Kakaolu Islak Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 400 gr
Sıvı yağ 400 gr
Su 200 gr
Mousse İçin,
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 400 gr
Süt 200 gr
Tereyağ 50 gr
Jelatin 4 adet
Bitter Çikolata 700 gr
Whipra Sıvı Şanti (%50 Çırpılmış) 500 gr
Ara Katman İçin,
Presta Fine Toffee Dolgu Kreması
Dekorasyon İçin,
Kakao Yağı 100 gr
Bitter Çikolata 100 gr

Hazırlanışı

    Kek için, tüm malzemeler mikser kazanına koyulup karıştırma paleti ile 4 dakika karıştırılır ve 1 kg lık baklava tepsisine dökülür. 170°C fırında 30 dakika pişirilir.
    Mousse için, cremti şekersiz sıvı şanti, süt ve tereyağ ocakta kaynatılıp ıslatılmış jelatinler eklenir. Ocaktan alınıp çikolata ve whipra sıvı şanti eklenir. Silikon kalıplar yarıya kadar doldurulup araya Presta Fine Toffee dolgu kreması sıkılarak silikon kalıp tam doldurulur. -18°C’de bir gün bekletilir.
    Dekorasyon için, kakao yağı eritilip çikolata eklenir ve püskürtme makinası ile püskürtülür. İsteğe göre çikolata ile dekore edilebilir.