Yılbaşı Keki
Yılbaşı Keki
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Malzemeler 1 | ||
| Caramellooo Kek Toz Karışım | 500 | gr |
| Sıvıyağ | 125 | gr |
| Su | 125 | gr |
| Yumurta | 125 | gr |
| Kuru Üzüm | 30 | gr |
| Fındık Parçaları | 30 | gr |
| Kuru Kayısı (küp küp doğranmış) | 20 | gr |
| Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış) | 30 | gr |
| Ceviz Parçacıkları | 10 | gr |
| Kurutulmuş Yaban Mersini | 10 | gr |
| Malzemeler 2 | ||
| Paletta Hot Sade Jöle | 100 | gr |
| Kuru Üzüm | 5 | gr |
| Fındık Parçaları | 5 | gr |
| Kuru Kayısı (küp küp doğranmış) | 20 | gr |
| Portakal Şekerlemesi (küp küp doğranmış) | 20 | gr |
| Ceviz Parçacıkları | 5 | gr |
| Kurutulmuş Yaban Mersini | 5 | gr |
| Kavrulmuş Fike Badem | 5 | gr |
| Maro Marzipan | 5 | gr |
Hazırlanışı
Malzemeler 1’de yer alan tüm malzemeler mikser kazanına koyulur, 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Karışım her biri 400 gr olacak şekilde kek kalıplarına dökülür ve taban fırında alt:165°C üst:185°C sıcaklıkta 35 dakika, konveksiyonel fırında 130°C sıcaklıkta 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra üzerine Paletta Hot Sade jöle sürülülüp Malzemeler 2’de yer alan tüm malzemeler ile dekore edilir.
