Reçeteler
Zeesan Çikolata ile Çikolatalı Islak Kek

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kakaolu ıslak kek
Burdenno Kakaolu Islak Kek Miksi 500 gr
Yumurta 200 gr
Sıvı Yağ 200 gr
Su 100 gr
Zeesan Çikolata
Zeesan Çikolata 100 gr
Su 125 gr
Whiplio Sıvı Şanti 500 gr
Zeesan Cappuccino (slikomart quenell kalıp)
Zeesan Cappucino 50 gr
Su 50 gr
Whiplio Sıvı Şanti 250 gr
Dekorasyon
Paletta Miroir Frambuaz Jöle 1 gr
Zeesan Cappuccino 5 gr

Hazırlanışı

    Islak kek için, önce sıvı bileşenler ardından Burdenno ıslak kek miksi, mikser haznesine koyulur ve düz palet yardımı ile 5 dakika karıştırılır. 25x35 cm’lik kalıp içerisine 400 gr koyulur ve taban fırında alt: 165°C , üst:185°C sıcaklıkta 40-50 dakika pişirilir.

    Zeesan için, su ve zeesan miksi karıştırıldıktan sonra yarı çırpılmış şanti eklenir ve tekrar karıştırılır. Paletta miroir Frambuaz Jöle %10 su ilave edilerek yumuşatılır. 
    Dekorasyon için, kalıbından çıkarılan kekin üzerine 700 gr Zeesan Çikolata yayılır ve 5x10 cm ölçülerinde kesilir. Üzerine paletta miroir frambuaz jöle damlatılır ve kalıp içerisine sıkılır, dondurulan Zeesan Cappuccino’lar kalıplardan çıkarılır ve pasta üzerine 1 er adet koyulur. Bu reçeteden 36 adet elde edilir. Son ürün gramajı yaklaşık 70-55 gr dır