Reçeteler
Quattro Meyveli Kek Miksi ile Kayısı Rüyası

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Quattro Meyveli Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 250 gr
Ayçiçek Yağı 250 gr
Su 250 gr
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu 350 gr
Alt Taban için,
Un 1000 gr
Pudra Şekeri 250 gr
Kabartma Tozu 15 gr
Yumurta 3 adet
Margarin 600 gr
Toz Fındık 100 gr
Dekorasyon için,
Paletta Hot Sıcak Jöle - Sade

Hazırlanışı

    Taban için, tüm malzemeler karıştırılır ve yoğurularak hamur elde edilir. 800 gr lık baklava tepsisinin altına yağlı kağıt serilir ve hazırlanan taban hamuru tepsiye açılır. Taş taban fırında alt: 165°C üst: 185°C sıcaklıkta, konveksiyonel fırında 165°C’de 15 dakika pişirilir.

    Kek için, Frutafill kayısı meyve dolgusu hariç bütün malzeler palet yardımı ile mikserde 5 dakika düşük devirde karıştırılır. Pişen ve soğuyan taban hamurun üzerine karışım dökülür ve tek kullanımlık şanti torbası yardımı ile frutafill kayısı meyve dolgusu sıkılır. Taş taban fırında alt: 165°C üst: 185°C sıcaklıkta, konveksiyonel fırında 165°C’de 20-25 dakika pişirilir.

    Dekorasyon için, Paletta hot sade jöle sürülür. ( İsteğe bağlı olarak paletta hot ekstra kayısı kullanılabilir)