Lezzet Ödülü

Brüksel’de International Taste Institute tarafından yapılan «Lezzet Ödülü» değerlendirmesine, 2020 yılında lezzetine güvendiğimiz Burdenno Red Velvet kek miksi ile katıldık.

Yapılan değerlendirmelerin ardından ürünümüz «Lezzet Ödülü» kazandı.

 

 

International Taste Institute kimdir?

 

International Taste Institute, 2005 yılında kuruldu. Merkezi Belçika Brüksel’de olan kuruluş, tüm dünyadan gıda ve içecek ürünlerini değerlendirir ve sertifikalandırır. International Taste Institute jürisi, Avrupa’nın 15 aşçılık ve içecek derneğine kayıtlı 200’den fazla ünlü Şef ve Sömeliyesinden oluşmaktadır. Yıllar içerisinde, 16’000 den fazla ürün, Taste Institute’ün birbirinden prestijli jüri üyeleri tarafından sertifikalandırıldı. Jüri üyelerinden bazıları: Ferran Centelles (El Bulli Foundation Baş Sömeliyesi), Manuel Jimenez (2017 İspanya En İyi Sömeliyesi), Alain Nonnet (36 yıl boyunca 2 Michelin Yıldıza sahip), Gaetano Raguni (İtalya Bocuse d'Or 2017 Kazananı), Alan Coxon (İngiliz Gıda/İçecek Elçisi, BBC TV Şef sunucusu), or Cristina Figueira (1 Michelin Yıldıza sahip)...

 

 

Üstün Lezzet Ödülü nasıl değerlendirildi?

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid salgınına rağmen, dünyanın dört bir yanından 800'den fazla yiyecek ve içecek üreticisi, tat konusunda gösterdikleri önemi, International Taste Institute’ün prestijli Şef ve Sömeliyeleri tarafından yapılan 2020 kör tadım testlerine ürünlerini göndererek gösterdi. 1510 ürün, tanınmış Superor Taste Award’a hak kazandı.

 

Brüksel, Belçika, 2 Haziran 2020: Her yıl olduğu gibi, International Taste Institute’ün prestijli Şef ve Sömeliyerden oluşan jürisi, Superior Taste Award sertifikası için gönderilen yiyecek ve içecek ürünlerinin tadını değerlendirdi. Tadım testinin sonuçları Taste Institute tarafından açıklandı .

Bu yıl, 1510 ürün sertifikalandırıldı: ödüle hak kazanan ürün ve üreticilerin isimleri International Taste Institute’ün websitesi üzerinden yayınlandı.

 

https://www.taste-institute.com

Lezzet Ödülü