Reçeteler Reçeteler

Burdenno Purple Velvet Pasta

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek,
Burdenno Purple Velvet Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 650 gr
Sıvı Yağ 130 gr
Su 180 gr
Krema,
Carusto Pasta Kreması 500 gr
Su 1000 gr
Whipra Sıvı Şanti 250 gr
Presta Cream Dolgu Kreması 250 gr
Dekorasyon,
Orman Meyveleri
Macaron

Hazırlanışı

Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 3 dk. yavaş devirde karıştırılır. Karışımın 900 gramı yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine eşit şekilde yayılır ve 190°C konveksiyonel fırında 8-9 dk. pişirilir. Kalan karışım pasta çemberlerine dökülür(17 cm'lik 3 adet). 165°C konveksiyonel fırında 35 dakika pişirilir.

Krema: Presta Cream dolgu kreması hariç tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile 30 saniye yavaş, 5 dk. hızlı devirde karıştırılır ve karışıma Presta Cream dolgu kreması eklenerek 1 dakika orta devirde karıştırılır. +4°C dondurucuda 30 dk. dinlendirilir. 

Birleştirme: Soğuyan kekler, pandispanya testeresi yardımı ile 3 eşit parçaya bölünür ve 2 parçanın üzerine hazırlanan krema sürülür. Kremanın üzerine orman meyveleri koyularak patlar üst üste dizilir. Kenarına ve üzerine palet yardımı ile kremadan ince bir astar olacak şekilde sürülür. Fırın tepsisinde pişirilen ince Burdenno Purple Velvet pasta yüksekliğinde şerit kesilir ve pastanın etrafına sarılır. 

Dekorasyon: Orman meyveleri ve macaron ile dekorasyon tamamlanır.

Burdenno Purple Velvet Pasta