Reçeteler
Caramiodom

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Breton,
Tereyağ(yumuşak) 200 gr
Yumurta 200 gr
Şeker 200 gr
Un 150 gr
Mus,
Zeesan Neutral 100 gr
Presta Limon Dolgu Kreması 100 gr
Presta Cream Dolgu Kreması 100 gr
Su 100 gr
Whiplio Sıvı Şanti(Çırpılmış) 250 gr
Mereng,
Burdenno Mereng Toz Karışımı 150 gr
Su 75 gr

Hazırlanışı

Breton: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. Karışım şanti torbası yardımı ile mono çemberlere 2 cm yüksekliğinde dolduracak şekilde sıkılır ve 170°C konveksiyonel fırında 25-30 dk. pişirilir.

Mus: Zeesan Neutral ve su karıştırılır. Presta Limon ve Presta Cream dolgu kremaları eklenerek çırpılmış Whiplio sıvı şanti ile karıştırılır. Karışım şanti torbası yardımı ile silikon kalıplara sıkılır ve üzerine bretonlar yapıştırılıp dondurucuda bekletilir.

Mereng: Mikser haznesine önce su sonra Burdenno Mereng toz karışımı ve şeker eklenir. 30 sn. yavaş, min. 5 dakika ürün kabarana kadar yüksek devirde tel ile karıştırılır.

Birleştirme: Dondurucudan donmuş pastalar çıkarılır ve çırpılan merenglere batırılır. Pürmüz yardımı ile yakılır ve mereng damlaları ile dekorasyon tamamlanır.

Caramiodom