Reçeteler Reçeteler

Çikolata & Toffee Cheesecake

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Cheesecake için,
Labne Peyniri 460 gr
Toz Şeker 160 gr
Yumurta 160 gr
Un 33 gr
Vanilya Tozu 1 gr
Süt 60 gr
Nişasta 8 gr
Whiplio Sıvı Şanti 185 gr
Cheesecake Tabanı için,
Un 125 gr
Margarin 100 gr
Toz Şeker 150 gr
Cookiemix LS 250 gr
Su 75 gr
Tereyağ 25 gr
Ganaj ve Çikolata Mousse için,
Bitter Çikolata 250 gr
Whiplio Sıvı Şanti 500 gr
Dekorasyon,
Presta Fine Toffee Dolgu Kreması 200 gr
Çikolatalı Mousse 200 gr
Brownie Rendesi 2 gr

Hazırlanışı

Cookiemix için, tüm malzemeler karıştırılır, 40x60 cm tepsiye ince bir şekilde açılır. Konveksiyon fırında 160°C sıcaklıkta, Taban fırında üst: 185°C, alt: 165°C sıcaklıkta 20 dakika pişirilir ve soğuduktan sonra toz haline getirilir. İçerisine 25 gr tereyağ ilave edilir ve karıştırılır. Karışım 20 cm lik pasta çemberinin alt kısmına yerleştirilir.
Cheesecake için, tüm malzemeler mikserde palet yardımı ile düşük devirde 5 dakika karıştırılır ve cheesecake tabanının üzerine dökülür. 100°C fırında 90 dakika pişirilir.
Ganaj için, 250 gr Whiplio Şekerli Bitkisel Sıvı Şanti küçük parçalara bölünen bitter çikolatanın üzerine dökülür ve eritilir.
Çikolatalı mousse için, ganaj, ılık ısıya geldiğinde 250 gr Whiplio Şekerli Bitkisel Sıvı Şanti çırpılır ve ganaj ile karıştırılır.
Dekorasyon için, Cheesecake piştikten ve soğuduktan sonra üst kısmına 200 gr Presta Fine Toffee dolgu kreması sürülür, 200 gr bitter çikolata mousse sıkılır ve brownie rendelenir.

Son ürün 1.667 kg dır. Bu reçeteden 1 adet Cheesecake elde edilmektedir.

Çikolata & Toffee Cheesecake