Reçeteler Reçeteler

Çikolatalı Kayısılı Swiss Roll

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Swiss Roll
Biscamix Flex Pandispanya Miksi 400 gr
Yumurta 400 gr
Su 35 gr
Emülgatör 3 gr
İç Dolgu
Whippo Bourbon Şanti Toz Karışım 160 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 100 gr
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu 150 gr
Çikolata Sos 200 gr
Dekorasyon
Çikolata Dekorasyonu

Hazırlanışı

Swiss roll, tüm malzemeler mikser kazanına koyulur 1 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpma teli ile karıştırılır. Tepsiye 750 gr olacak şekilde yayılır ve üzerine yarım kavrulmuş file bademler serpilir. Taban fırında 165-190°C’de 14 dakika , Konveksiyonel fırında 170°C’de 12 dakika pişirilir. Hazırlanan swiss roll’ün üzerine Frutafill kayısı meyve dolgusu sürülür, Whippo Bourbon ile Cremti çırpılır ve karıştırılır. Karışım dolgunun üzerine sürülür ve rulo şekline getirilir.
Dekorasyon, üzerini çikolata sos ile kaplanır ve sütlü çikolata ile dekore edilir

Çikolatalı Kayısılı Swiss Roll