Çilekli Tart
Çilekli Tart
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Krema için, | ||
| Zeesan Vanilya | 200 | gr |
| Süt | 200 | gr |
| Quattro Toz Pasta Kreması | 250 | gr |
| Süt | 500 | gr |
| Whipra Sıvı Şanti | 250 | gr |
| Tart(Sable) için, | ||
| Pudra Şekeri | 180 | gr |
| Toz Badem | 60 | gr |
| Un | 470 | gr |
| Tuz | 2 | gr |
| Tereyağ | 240 | gr |
| Yumurta | 100 | gr |
| Dekorasyon, | ||
| Paletta Hot Sıcak Jöle - Ekstra Çilek | 1000 | gr |
| Su | 500 | gr |
| Çilek |
Hazırlanışı
Krema için; Zeesan vanilya ve süt karıştrılır. Quattro toz pasta kreması, süt ve sıvı şanti mikserde 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde çırpılır ve zeesan süt karışımı ile birleştirilir.
Tartlar(sable) için; Malzemeler mikserde hamur yoğurma aparatı ile yoğurulur ve soğutucuda 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile tart kalıplarına açılıp 185°C'de 16 dakika pişirilip, pişen ve soğuyan tartın içerisine hazırlanan krema tek kullanımlık şanti torbası yardımı ile doldurulur.
Dekorasyon için; Paletta hot sıcak jöle ve su ocakta 100°C sıcaklığa gelene kadar ısıtılır. Isınan jöle soğumaya bırakılır ve 70-80°C sıcaklığına geldiğinde donmuş pasta jöle ile kaplanır ve dekore edilir.
