Reçeteler
Çilekli Tart

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Krema için,
Zeesan Vanilya 200 gr
Süt 200 gr
Quattro Toz Pasta Kreması 250 gr
Süt 500 gr
Whipra Sıvı Şanti 250 gr
Tart(Sable) için,
Pudra Şekeri 180 gr
Toz Badem 60 gr
Un 470 gr
Tuz 2 gr
Tereyağ 240 gr
Yumurta 100 gr
Dekorasyon,
Paletta Hot Sıcak Jöle - Ekstra Çilek 1000 gr
Su 500 gr
Çilek

Hazırlanışı

    Krema için; Zeesan vanilya ve süt karıştrılır. Quattro toz pasta kreması, süt ve sıvı şanti mikserde 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde çırpılır ve zeesan süt karışımı ile birleştirilir.                                                                                     
    Tartlar(sable) için; Malzemeler mikserde hamur yoğurma aparatı ile yoğurulur ve soğutucuda 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile tart kalıplarına açılıp 185°C'de 16 dakika pişirilip, pişen ve soğuyan tartın içerisine hazırlanan krema tek kullanımlık şanti torbası yardımı ile doldurulur.
    Dekorasyon için; Paletta hot sıcak jöle ve su ocakta 100°C sıcaklığa gelene kadar ısıtılır. Isınan jöle soğumaya bırakılır ve 70-80°C sıcaklığına geldiğinde donmuş pasta jöle ile kaplanır ve dekore edilir.