Reçeteler
Dark Velvet Kütük Pasta

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek için,
Dark Velvet Kek Miksi 500 gr
Yumurta 265 gr
Sıvı Yağ 65 gr
Su 90 gr
İç Dolgu,
Carusto Pasta Kreması 250 gr
Süt 400 gr
Whiplio Sıvı Şanti 400 gr
Dekorasyon,
Bitter Çikolata 500 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 500 gr
Yılbaşı Süsleri

Hazırlanışı

    Kek için, Tüm malzemeler miksere koyulur ve 4 dakika yavaş devirde karıştırılıp 40x60 cm lik fırın tepsisine dökülerek 180°C fırında 10 dakika pişirilir.

    Dolgu için, Tüm malzemeler mikserde 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde karıştırılır ve 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
    Pişen ve soğuyan kekin içerisine hazırlanan dolgu kreması sürülüp rulo haline getirilir. Rulodan 7 cm lik ve 4 cm lik 2 parça kesilir. Büyük parça yan tarafı ile, küçük parça üst tarafı ile birleştirilir.

    Dekorasyon, Cremti şekersiz sıvı şanti 80°C olacak şekilde ısıtılıp içerisine bitter çikolata ilave edilerek karıştırılır ve 60 dakika buzdolabında soğutulur. Soğuyan ganaj spatula yardımı ile hazırlanan pastaya kütük formu verilerek sürülür. Yılbaşı süsleri ile dekorasyon tamamlanır.