Reçeteler
Dark Velvet Naked Yılbaşı Pastası

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek İçin
Dark Velvet Kek Miksi 500 gr
Yumurta 265 gr
Sıvı Yağ 65 gr
Su 90 gr
İç Dolgu,
Presta Fine Toffee Dolgu Kreması 250 gr
Quattro 330 Pasta Kreması 250 gr
Süt 600 gr
Whipli Sıvı Şanti 150 gr
Dekorasyon,
Mont Blanc Erimeyen Pudra Şekeri
Frenk Üzümü
Şeker Hamuru (kar tanesi)
Yılbaşı Süsü

Hazırlanışı

    Kek için, Tüm malzemeler miksere koyulur ve 4 dakika yavaş devirde karıştırılır. 22 cm lik yuvarlak çembere dökülür ve 180°C fırında 35 dakika pişirilir.

    İç Dolgu, Tüm malzemeler 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde mikserde karıştırılır. Hazırlanan krema buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Pişen ve soğuyan kek 3 eşit parçaya bölünüp dinlenen krema her katı eşit olacak şekilde ara katlara sürülür. Sürülen kremanın üzerine tek kullanımlık şanti torbası yardımı ile Presta Fine Toffee Dolgu Kreması sıkılıp katlar birleştirilir. Kalan krema ile pasta sıvanır.

    Dekorasyon, Frenk üzümü ve yılbaşı süsleri ile dekore edilip Mont Blanc erimeyen pudra şekeri pastanın üzerine elenerek dekorasyon tamamlanır.