Esmer Pataşu Topları
Esmer Pataşu Topları
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Hamur | ||
| Tereyağ/Margarin | 580 | gr |
| Esmer Şeker | 720 | gr |
| Un | 720 | gr |
| Jello Total | 1000 | gr |
| Su | 1500 | gr |
| İç Krema | ||
| Carusto Pasta Kreması | 1000 | gr |
| Su | 2500 | gr |
| Whiplio Sıvı Şanti | 200 | gr |
| Dekorasyon | ||
| Mont Blanc | 100 | gr |
Hazırlanışı
Hamur, tereyağ/Margarin, esmer şeker ve un yoğurulup buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında açılır, 6 cm yuvarlak daire şeklinde kesilir.
İç krema, Carusto ve su 4 dakika çırpılır son 1 dakika Whiplio ekleyerek çırpmaya devam edilir. Su ve Jello Total 8-10 dakika pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar çırpılır. 25 gr lık toplar halinde sıkma torbası yardımı ile tepsiye dökülür.
Dekorasyon, Mont Blanc erimeyen pudra şekeri ile dekore edilir.
Pişirme Derecesi: Taban Fırın 190°C 35-40 dakika – Konveksiyonel Fırın 160°C 30-35 dakika
