Honey Maze
Honey Maze
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Kek, | ||
| Honey Line Kek Miksi | 500 | g |
| Yumurta | 325 | g |
| Sıvı Yağ | 65 | g |
| Su | 90 | g |
| Krema, | ||
| Quattro Pasta Kreması | 500 | g |
| Su | 1000 | g |
| Fildişi Kuvertür Çikolata | 200 | g |
| Whipra Sıvı Şanti | 500 | g |
| Crême Bourbonessa Pasta Kreması | 100 | g |
| Sos, | ||
| Paletta Miroir Karamel Pastacılık Jeli | 250 | g |
| Paletta Hot Sade Pastacılık Jeli | 100 | g |
| Whipra Sıvı Şanti | 100 | g |
| Dekorasyon, | ||
| Çikolata Dekor | ||
| Altın Yaprak |
Hazırlanışı
Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 12 dk. pişirilir.
Krema: Fildişi kuvertür çikolata hariç tüm malzemeler Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile
40 saniye yavaş, 4 dk. hızlı devirde karıştırılır. Fildişi kuvertür çikolata 30°C’ye gelene kadar ısıtılarak karışıma ilave edilir ve
tekrar karıştırılır.
Birleştirme: 3 numara çembere, taban olarak soğuyan kek yerleştirilir. Hazırlanan krema karışımı kekin üzerine dökülür ve üzerine bir pat daha kek yerleştirilerek tekrar krema dökülür. Dolapta 1 saat dinlendirilir.
Sos: Paletta Hot sade jel ve Paletta Miroir karamel jöle 83°C’ye gelene kadar ocakta ısıtılır ve karışım 25°C’ye geldiğinde Whipra sıvı şanti eklenerek karıştırılıp 1 saat dinlendirilir.
Dekorasyon: Hazırlanan sos, pastanın üzerine dökülür. Çikolata dekorları ve altın yaprak ile dekorasyon tamamlanır.
