Reçeteler Reçeteler

Kakao ve Portakallı Tart

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Tart Hamuru için (Cookiemiks LS)
Un 250 gr
Margarin 100 gr
Toz Şeker 175 gr
Cookiemiks LS 100 gr
Su 35 gr
Portakal Mousse
Presta Portakal Dolgu Kreması 100 gr
Whipli Sıvı Şanti 100 gr
Çikolata Krispi
Şeker 125 gr
Su 100 gr
Un 100 gr
Toz Badem 200 gr
Bitter Çikolata 85 gr
Tuz 3 gr
Dolgu için
Presta Kakao Dolgu Kreması 385 gr
Presta Portakal Dolgu Kreması 385 gr
Dekorasyon
Portakal Mousse 5 gr
Çikolata Krispi 2 gr

Hazırlanışı

Tart hamuru için (Cookiemiks LS), tüm malzemeler mikser haznesine koyulur ve düşük devirde karıştırılır. Elde edilen hamur 7 cm lik tart kalıplarına 30 gr olarak yayılır. 165°C de fırında 15-20 dakika pişirilir.
Portakal mousse için, whipli şekerli bitkisel sıvı şanti çırpılır ve presta portakal dolgu kreması ile karıştırılır.
Çikolata krispi için, bitter çikolata eritilir ve diğer malzemeler ile birlikte karıştırılır. 40x60 cm tava içerisine karışım yayılır ve 200 °C fırında 15-20 dakika pişirilir. Sıcak iken 4 cm lik kalıp ile porsiyonlanır.
Dekorasyon için, Tartlar piştikten ve soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılır ve içerisine 15 gr presta kakao dolgu kreması, 15 gr presta portakal dolgu kreması doldurulur, üzeri 5 gr portakal mousse ve 2 gr çikolata krispi ile süslenir. Son ürün gramajı yaklaşık 65-70 gr dır. Bu reçeteden yaklaşık 22 adet elde edilir.

Kakao ve Portakallı Tart