Reçeteler Reçeteler

Karamel Mousse Dekorlu Islak Kek

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Islak Kek
Burdenno Islak Kek Miksi 500 gr
Yumurta 195 gr
Sıvı Yağ 205 gr
Su 95 gr
Dekorasyon
Quattro Toz Şanti 250 gr
Su 375 gr
Presta Fine Vanilya Dolgu Kreması 50 gr
Presta Karamel Dolgu Kreması 100 gr
Kek Parçacıkları

Hazırlanışı

Islak kek için, önce sıvı bileşenler ardından Burdenno ıslak kek miksi, mikser haznesine koyulur ve düz palet ile 5 dakika karıştırılır. 25 cm’lik kalıp içerisine 600 gr koyulur ve taban fırında alt: 165°C , üst:185°C sıcaklıkta 40-50 dakika pişirilir. Quattro Toz Şanti ve su 5 dakika hızlı devirde çırpılır.
Karamel mousse için, 100 gr presta karamel dolgu kreması ile 100 gr önceden çırpılmış olan şanti karıştırılır.
Dekorasyon için, kek yüzeyine 50 gr Presta Fine Vanilya Dolgu Kreması yayılır ve karamel mousse sıkılır. Bitmiş ürün gramajı yaklaşık 800 gr’dır. Bu reçeteden 1 büyük, 1 küçük kek yapılmaktadır

Karamel Mousse Dekorlu Islak Kek