Reçeteler
Karamel Rüyası

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek için,
Biscamix Sade Pandispanya Miksi 500 gr
Yumurta 375 gr
Su 75 gr
Krema için,
Zeesan Neutral 200 gr
Süt 200 gr
Carusto Pasta Kreması 250 gr
Süt 500 gr
Whiplio Sıvı Şanti 250 gr
Dekorasyon,
Paletta Miroir Jöle - Karamel
Beyaz Çikolata Konfiseri
Alt Sable (kurabiye)
Pudra Şekeri 180 gr
Toz Badem 60 gr
Un 470 gr
Tuz 2 gr
Tereyağ 240 gr
Yumurta 100 gr

Hazırlanışı

    Pasta keki için; Bütün malzemeler mikserde 1 dakika yavaş, 5 dakika hızlı devirde çırpılıp kalıplara dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de  33 dakika pişirilir.
    Krema için; Zeesan neutral ve süt karıştrılır. Carusto toz pasta kreması, süt ve sıvı şanti mikserde 1 dakika yavaş, 4 dakika hızlı devirde çırpılır ve zeesan süt karışımı ile birleştirilir.
    Pastaları birleştirmek için; Kullanılacak pasta kalıbına hazırlanan krema şanti torbası yardımı ile sıkılır. Kalıp ölçülerinde kesilen biscamix pandispanya patı koyulur ve üzeri tekrar krema ile doldurulur. Son biscamix patı koyulup buzdolabında bekletilir.
    Dekorasyon için; Donmuş pasta paletta miroir karamel jöle ile kaplanır ve dekore edilir.                                   
    Tartlar(sable) için; Malzemeler mikserde hamur yoğurma aparatı ile yoğurulur ve soğutucuda 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile açılır ve kalıplara koyulur. Pastaların altlarına koymak için kupat kullanılarak şekillendirilen hamur iki slikon silpat arasına koyularak buz dolabında 1 saat bekletilir ve önceden ısınmış 175°C lik fırında 18 dakika pişirilir.