Reçeteler Reçeteler

Kayısılı Mereng Tart

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Malzemeler 1
Un 1000 gr
Cookiemix LS 400 gr
Toz Şeker 600 gr
Margarin/Tereyağ 750 gr
Yumurta 150 gr
Limon Kabuğu Rendesi 2 gr
Malzemeler 2
Creme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışımı 1000 gr
Su 2000 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 200 gr
Frutafill Kayısı Meyve Dolgusu 300 gr
Malzemeler 3
Yumurta Akı 500 gr
Toz Şeker 1000 gr
Dekorasyon
Mevsim Meyveleri 120 gr
Scaldis Dark 25 gr

Hazırlanışı

Malzemeler1’de yer alan tüm malzemeleri mikser kazanında pürüzsüz bir hamur haline gelinceye karıştırılır. Hamuru hazırladıktan sonra merdena yardımı ile açıp tart kalıplarına yerleştirilip 20 dk dinlendirilie ve pişirilir. Pişirme derecesi : Taban fırın 165–180°C 20 dk – Konveksiyonel fırın 160°C 16 dk. Malzemeler 2’de yer alan Crème Bourbonessa, su ve Cremti 5 dk çırpılır. Karışıma Frutafill Kayısı eklenir ve karıştırılır. Malzemeler 3 te’yer alan Mereng karışımı için yumurta akı ve toz şeker ocakta 60–70°C olacak şekide karıştırılır ve mikserde kabartılıp kaşık yardımı ile tartın üzerine sürülür. Şekil vererek dekore edilir. Pürmüz yardımı ile yakarak renk verilir. Üzerine dekorlar yerleştirilir.

Kayısılı Mereng Tart