Zebra Cakissima
Zebra Cakissima
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Kek için, | ||
| Quattro Sade Kek Miksi | 500 | gr |
| Yumurta | 175 | gr |
| Sıvıyağ | 150 | gr |
| Su | 125 | gr |
| Quattro Kakaolu Kek Miksi | 500 | gr |
| Yumurta | 175 | gr |
| Sıvıyağ | 150 | gr |
| Su | 125 | gr |
| Dekorasyon, | ||
| Paletta Hot Sıcak Jöle - Sade | 150 | gr |
| Su | 80 | gr |
Hazırlanışı
Kek için, tüm malzemeler miksere koyulur ve 4 dakika yavaş devirde karıştırılıp bir kat sade, bir kat kakaolu olacak şekilde kalıba dökülür ve birkaç dairesel hareket ile kekler birbirine karıştırılır. Önceden ısıtılan 175°C fırında 40 dakika pişirilir.
Dekorasyon, Paletta hot sıcak jöle ocakta 100°C sıcaklığa gelene kadar ısıtılır. Isınan jöle soğumaya bırakılır ve 70-80°C sıcaklığına geldiğinde jöle kekin üzerine sürülür ve dekore edilir.
*Dairesel hareket ile karıştırma işlemi fazla yapılırsa mermer doku görüntüsü yakalanamayacağı için fazla karıştırmamaya dikkat edilmelidir.
