Reçeteler Reçeteler

Noel Cake

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek,
Burdenno Mereng Toz Karışımı 1000 gr
Su 500 gr
Bitter Kuvartür Rende 100 gr
Un 60 gr
Krema,
Carusto Pasta Kreması 100 gr
Su 250 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 100 gr
Dekorasyon,
Mereng Damlaları
Toz Kakao
Mont Blanc Erimeyen Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Kek: Su ve Burdenno Mereng toz karışımı mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile 30 sn. yavaş, 8 dk. hızlı devirde karıştırılır. Rendelenmiş bitter kuvartür ve un eklenerek spatula yardımı ile karıştırılır. 40x60’lık fırın tepsisine silpat koyularak karışım palet yardımı ile eşit şekilde silpatın üzerine yayılır. 175°C konveksiyonel fırında 15 dk. pişirilir.

Krema: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile 30 sn. yavaş, min. 5 dakika ürün kabarana kadar hızlı devirde karıştırılır. +4°C dolapta 30 dk. dinlendirilir.

Birleştirme: Pişen ve soğuyan kek ters çevirilip silpat çıkarılır ve dolapta dinlenen krema eşit şekilde sürülerek rulo halinde sarılır. Mereng damlaları ve çilek ile süslenir. Toz kakao ve mont blanc erimeyen pudra şekeri elenerek dekorasyon tamamlanır.

Noel Cake