Pavlova
Pavlova
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Mereng, | ||
| Burdenno Mereng Toz Karışımı | 100 | gr |
| Su | 50 | gr |
| Krema, | ||
| Zesto Pasta Kreması | 100 | gr |
| Süt | 250 | gr |
| Frutafill Çilek Meyve Dolgusu | 50 | gr |
| Dekorasyon, | ||
| Çilek | ||
| Mont Blanc Erimeyen Pudra Şekeri | ||
| Kivi |
Hazırlanışı
Mereng: Bütün malzemeler miksere koyulup 30 sn. Yavaş, min. 5 dakika ürün kabarana kadar hızlı devirde çırpılır. İstenilen büyüklükteki pavlova için kalıp yardımı ile yağlı kağıda daire çizilir. Çizilen çemberin dışına taşmayacak şekilde dağ görüntüsü verilerek mereng sıkılır ve 90°C konveksiyonel fırında 120 dk. pişirilir.
Krema: Süt ocakta kaynatılır ve kaynamış süt içerisine Zesto miksi ilave edilerek 3 dk boyunca ocakta kaynatılır. Üzeri hava almayacak şekilde streç film ile kapatılarak +4°C’de en az 3 saat soğumaya bırakılır. Soğuyan krema mikserde 3 dk. hızlı devirde karıştırılır.
Birleştirme: Pişen merengin ortasına frutafill çilek meyve dolgusu sıkılır ve hazırlanan krema şanti torbası yardımı ile üzerine sıkılır. Çilek, kivi parçaları ve mont blanc erimeyen pudra şekeri ile dekorasyon tamamlanır.
