Reçeteler
Pavlova

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Mereng,
Burdenno Mereng Toz Karışımı 100 gr
Su 50 gr
Krema,
Zesto Pasta Kreması 100 gr
Süt 250 gr
Frutafill Çilek Meyve Dolgusu 50 gr
Dekorasyon,
Çilek
Mont Blanc Erimeyen Pudra Şekeri
Kivi

Hazırlanışı

Mereng: Bütün malzemeler miksere koyulup 30 sn. Yavaş, min. 5 dakika ürün kabarana kadar hızlı devirde çırpılır. İstenilen büyüklükteki pavlova için kalıp yardımı ile yağlı kağıda daire çizilir. Çizilen çemberin dışına taşmayacak şekilde dağ görüntüsü verilerek mereng sıkılır ve 90°C konveksiyonel fırında 120 dk. pişirilir.

Krema: Süt ocakta kaynatılır ve kaynamış süt içerisine Zesto miksi ilave edilerek 3 dk boyunca ocakta kaynatılır. Üzeri hava almayacak şekilde streç film ile kapatılarak +4°C’de en az 3 saat soğumaya bırakılır. Soğuyan krema mikserde 3 dk. hızlı devirde karıştırılır.

Birleştirme: Pişen merengin ortasına frutafill çilek meyve dolgusu sıkılır ve hazırlanan krema şanti torbası yardımı ile üzerine sıkılır. Çilek, kivi parçaları ve mont blanc erimeyen pudra şekeri ile dekorasyon tamamlanır.

Pavlova