Reçeteler Reçeteler

Pistachio Line

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek,
Pistachio Line Kek Miksi 450 g
Yumurta 400 g
Sıvı Yağ 100 g
Su 100 g
Krema,
Carusto Pasta Kreması 500 g
Whipra Sıvı Şanti 500 g
Zeesan Neutral 200 g
Su 1250 g

Hazırlanışı

Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 3 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın

tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 8 dk. pişirilir.

 

Krema: Zeesan Neutral ve 250 g su hariç tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, çırpma teli yardımı ile 40 saniye yavaş, 5 dk. hızlı devirde karıştırılır. Karışıma Zeesan Neutral ve 250 g su eklenerek parfe yapılır.

 

Birleştirme: Soğumuş kek ters çevirilip fırın tepsisinden çıkarılır ve hazırlanan krema homojen bir şekilde kekin üzerine

sürülür. Tek taraftan rulo hareketi olacak şekilde kek karşı tarafa kadar yuvarlanır ve parçalar birbirlerine birleştirilerek

istenilen boyutta rulo tamamlanır.

Pistachio Line