Reçeteler Reçeteler

Portakallı Pasta

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Sade Kek İçin
Burdenno Sade Kek Miksi 500 gr
Yumurta 250 gr
Sıvı Yağ 250 gr
Dolgu İçin
Presta Portakal Dolgu Kreması 400 gr
Tart Hamuru İçin
Tereyağı 270 gr
Pudra Şekeri 172 gr
Toz Badem 60 gr
Yumurta 450 gr
Un 450 gr
Kabartma Tozu 2 gr
Portakal Mousse
Presta Portakal Dolgu Kreması 100 gr
Whipli Sıvı Şanti 100 gr
Kakao Mousse
Presta Kakao Dolgu Kreması 100 gr
Whipli Sıvı Şanti 100 gr
Dekorasyon
Çikolata Parçaları 2 gr
Paletta Miroir Sade Jöle

Hazırlanışı

Tart hamuru için, mikser haznesinde tereyağ ve pudra şekeri kabartılır. Diğer malzemeler ilave edilir ve 30 saniye karıştırılır. 1 saat dolapta beklettikten sonra hamur 3 mm kalınlığında açılır ve 5 x 5 cm olarak hamur kesilir. Konveksiyonel fırında 170°C'de 15 dakika pişirilir.Sade kek için,tüm malzemeler mikser haznesine tartılarak koyulur ve 1 dakika yavaş, 4 dakika orta devirde palet yardımı ile karıştırılır. 25x35 cm kalıp içerisine dökülür ve taban fırında alt: 165°C, üst: 185°C'de 40 dakika pişirilir.
Pasta hazırlığı için, sade kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarılır ve üzerine 400 gr Presta Portakal sürülür, 1 saat dondurucuda bekletildikten sonra üzerine 100 gr Paletta Miroir Sade Jöle sürülür ve 5x5 cm ölçülerinde porsiyonlanır. Yaklaşık 18 porsiyon olacaktır.
Portakal ve kakao mousse için, Whipli Sıvı Şanti çırpılır, Presta Portakal ve Presta Kakao ile ayrı ayrı karıştırılır.
Dekorasyon için, porsiyonlanan pasta dilimleri 3 gr lıl tart hamurunun üzerine koyulur, üzerine 2 şer gr kakao ve portakal mousse sıkılır ve çikolata dekor ile süslenir.
Son ürün gramajı yaklaşık 90 gr dir. Bu reçeteden yaklaşık 18 adet elde edilir.

Portakallı Pasta