Reçeteler Reçeteler

Profiterol Pastası

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Biscamix Kakaolu Pandispanya Miksi 500 gr
Su 75 gr
Yumurta 375 gr
Çikolata Kreması
Su 1000 gr
Whiplio Sıvı Şanti 250 gr
Carusto Pasta Kreması 500 gr
Erimiş Bitter Çikolata 450 gr
Yaprak Jelatin 30 gr
Pataşu Topları
Jello Total 1000 gr
Su 1500 gr
İç Krema
Su 1000 gr
Whiplio Sıvı Şanti 250 gr
Carusto Pasta Kreması Toz Karışımı 500 gr
Whiplio Sıvı Şanti 400 gr
Çikolata Sos Dekor
Whiplio Sıvı Şanti 1000 gr
Bitter Çikolata 1000 gr
Paletta Miroir Jöle - Kakao 500 gr
Paletta Miroir Jöle - Sade 200 gr
Dekorasyon
Scaldis Dark 400 gr

Hazırlanışı

Biscamix Kakaolu Pandispanya miksi ile su ve yumurta mikser kazanına dökülür, 1 dakika düşük devirde, 4 dakika yüksek devirde çırpılır. Çemberlere 400 gr olacak şekilde dökülür ve fırında pişirilir.
Çikolata kreması, Su, Whiplio, ve Carusto kremayı mikserde 1 dakika düşük, 5 dakika yüksek devirde çırpılır, bitter çikolata ve yaprak jelatini eklenir.
Pataşu topları, Su ve Jello Total 7 dakika mikserde karıştırılarak tepsilere dökülür ve pişirilir.
İç krema, Carusto, Su ve Whiplio 1 dakika düşük, 5 dakika yüksek devirde çırpılarak hazırlanır. 19 cm’lik kare çembere koyulur ve Whiplio ile sıvanır.
Dekorasyon, üzerine çikolata sosu döküp dekore edilir.
Pandispanya için, Pişirme Dereceleri: Taban Fırın: 165-185°C Konveksiyonel Fırın : 150°C Pişirme Süresi: 30 dakika

*Bu reçete ile 4 adet pasta yapabilirsiniz.

Profiterol Pastası