Reçeteler
Quattro Kakaolu Kek Miksi ile Çikolata Şöleni

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Quattro Kakaolu Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 350 gr
Sıvıyağ 300 gr
Su 250 gr
Dekorasyon için,
Presta Fine Toffee Dolgu Kreması
Scaldis Dark
Krokan ( Fındık ve Badem )

Hazırlanışı

    Kek için, tüm malzemeler düz palet uçlu mikserde yavaş devirde 5 dakika karıştırılır. 800 gr lık baklava tepsisinin altına yağlı kağıt serilir ve hazırlanan hamur tepsiye dökülür. Taş taban fırında alt: 165°C üst: 185°C sıcaklıkta 30 dakika, konveksiyonel fırında 165°C’de 25 dakika pişirilir.

    Dekorasyon için, Scaldis dark eritilir ve yağlı kağıt serili tepsiye şekil verilerek dökülüp soğumaya bırakılır. Soğuyan scaldis dark  kekin boyutuna göre kesilip kekin alt ve üst tabanına yerleştirilir. Presta fine toffee dolgu kreması ve krokan ile dekore edilir.