Şehrazat Tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Burdenno Brownie Kek Miksi | 500 | gr |
| Yumurta | 250 | gr |
| Sıvı Yağ | 150 | gr |
| Süt | 150 | gr |
| Çekilmiş Ceviz | 150 | gr |
| Şerbet İçin, | ||
| Su | 750 | gr |
| Toz Şeker | 500 | gr |
| Cremti Şekersiz Bitkisel Sıvı Şanti | 700 | gr |
| Kreması İçin, | ||
| Süt | 2 | lt |
| Créme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışım | 300 | gr |
| Cremti Şekersiz Bitkisel Sıvı Şanti | 700 | gr |
| Dekorasyon için, | ||
| Yulaflı/Tam Buğday Bisküvi | 1 | paket |
Hazırlanışı
Burdenno Kek Miksi için, malzemelerin tamamı palet yardımı ile mikserde 4 dakika karıştırılır ve şanti torbası yardımı ile 425 CC’lik kavanozların 3’te 1’ini dolduracak şekilde sıkılır. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 dakika pişirilir.
Şerbet için, malzemeler karıştırılır ve kaynayana kadar ocakta pişirilir. Pişen kavanoz içindeki tatlıya şerbet kepçe yardımı ile dökülür. Tatlı soğuduktan sonra krema malzemeleri mikserde 4 dakika çırpılır ve tatlının üzerine
şanti torbası yardımı ile sıkılır.
Dekorasyon için, yulaflı/tam buğday bisküvi merdane ile ezilir ve tatlının üzerine serpiştirilir.
