Toffee Crumb
Toffee Crumb
Reçete
| İçindekiler | Miktar | Birim |
|---|---|---|
| Kek, | ||
| Toffee Line Kek Miksi | 500 | g |
| Yumurta | 325 | g |
| Sıvı Yağ | 65 | g |
| Su | 90 | g |
| Krema, | ||
| Cremti Şekersiz Sıvı Şanti | 125 | g |
| Whipra Sıvı Şanti | 250 | g |
| Fildişi Kuvertür Çikolata | 200 | g |
| Bitter Kuvertür Çikolata | 200 | g |
| Dekorasyon, | ||
| Krokan | ||
| Kek kırıntıları |
Hazırlanışı
Kek: Tüm malzemeler mikser haznesine koyulur, palet yardımı ile 4 dk. orta devirde karıştırılır. 40x60 cm ölçülerinde fırın tepsisine karışım eşit şekilde yayılır ve 175°C konveksiyonel fırında 12 dk. pişirilir.
Krema: Cremti şekersiz sıvı şanti 83°C’ye gelene kadar ocakta ısıtılır ve ısınan şanti ikiye bölünür.
Krema-1: Karışıma fildişi kuvertür çikolata eklenerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Karışım 25°C’ye geldiğinde 125 g yarı çırpılmış Whipra sıvı şanti ilave edilir.
Krema-2: Karışıma bitter kuvertür çikolata eklenerek karıştırılır. Karışım 25°C’ye geldiğinde 125 g yarı çırpılmış Whipra sıvı şanti ilave edilir.
Birleştirme: 3 numara çembere, soğuyan kek taban olarak yerleştirilir. Hazırlanan krema-1 karışımı kekin üzerine dökülür ve 20 dakika soğumaya bırakılır. Soğuyan kremanın üzerine krema-2 dökülür ve soğumaya bırakılır.
Dekorasyon: Kek kırıntıları ve krokan ile süsleme tamamlanır.
