Reçeteler
Tropikal Mangolya

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Kek İçin,
Burdenno Dark Velvet Kek Miksi 1000 gr
Yumurta 530 gr
Ayçiçek Yağı 130 gr
Su 200 gr
İç Kreması İçin,
Süt 1 lt
Créme Bourbonessa Pasta Kreması Toz Karışım 400 gr
Cremti Şekersiz Sıvı Şanti 350 gr
Frutafill Tropikal Meyve Dolgusu
Dekorasyon için,
Kek Tozları

Hazırlanışı

    Kek için, tüm malzemeler mikserde 3-4 dakika karıştırılır. Karıştırılan malzemeler altına yağlı kağıt serili bir baklava tepsisine dökülür, 170°C'de 25-30 dakika pişirilir.
    İç kreması için, süt ocakta kaynatılır, kaynayan süt miksere dökülür, Creme Bourbonessa tozu ilave edilir ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır. Soğumaya bırakırken ara ara karıştırılmaya devam edilir. Soğuduktan sonra Cremti şanti eklenir. Bardak/Kavanozun tabanına hazırlanan kek, parçalar halinde dilimlenip koyulur. Creme Bourbonessalı iç krema kekin üzerine dökülür ve frutafill tropikal ilave edilir. Bir kat daha Creme Bourbonessa iç krema eklenir.
    Dekorasyon için, kek tozları serpiştirilir.