Reçeteler Reçeteler

Zeesan Çilek ve Neutral ile Islak Kek

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Islak Kek
Burdenno Islak Kek Miksi 500 gr
Yumurta 195 gr
Sıvı Yağ 205 gr
Su 95 gr
Çilekli Zeesan
Zeesan Çilek 100 gr
Su 125 gr
Whipra Sıvı Şanti 250 gr
Naturel Zeesan
Zeesan Neutral 50 gr
Su 50 gr
Whipra Sıvı Şanti 250 gr
Cookie
Un 125 gr
Margarin 100 gr
Toz Şeker 150 gr
Cookiemiks LS 250 gr
Su 75 gr
Tereyağı 25 gr
Dekorasyon
Paletta Miroir Soğuk Jöle Sade 100 gr
Cookiemiks Parçaları 3 gr

Hazırlanışı

Islak kek için, önce sıvı bileşenler ardından kek miksi mikser haznesine koyulur ve düz palet yardımı ile 5 dakika karıştırılır. 25x35 cm lik kalıp içerisine 500 gr karışım koyulur. Taş taban fırında alt: 165°C , üst: 185°C'de 40-50 dakika pişirilir.
Zeesan için, su ve Zeesan Çilek karıştırıldıktan sonra yarı çırpılmış şanti ile karıştırılır.
Cookie için, tüm malzemeler karıştırılır ve 40x60 cm tepside, taş taban fırında alt: 165°C, üst: 185°C'de 20 dakika pişirilir.
Dekorasyon için, kalıbından çıkarılan kekin üzerine 700 gr Zeesan Çilek ve 350 gr Zeesan Neutral yayılır. 5x10 cm ölçülerinde kesilit, üzerine cookiemiks kırıntıları serpiştirilir.
Bu reçeteden 18 adet elde edilir. Son ürün gramajı yaklaşık 90-95 g dir.

Zeesan Çilek ve Neutral ile Islak Kek