Reçeteler Reçeteler

Zeesan Vanilya ve Çilek ile Şarlot Pasta

Reçete

İçindekiler Miktar Birim
Pandispanya için
Biscamix Flex Pandispanya Miksi 400 gr
Yumurta 400 gr
Su 35 gr
Emülgatör 3 gr
Zeesan Vanilya için
Zeesan Vanilya 300 gr
Su 325 gr
Whipra Sıvı Şanti 1500 gr
Zeesan Çilek için
Zeesan Çilek 300 gr
Su 325 gr
Whipra Sıvı Şanti 1500 gr
Dekorasyon
Paletta Miroir Sade Jöle 50 gr
Pirinç fındık

Hazırlanışı

Pandispanya için, tüm malzemeler mikserde 1 dakika yavaş, 5 dakika hızlı devirde karıştırılır. 40x60 cm tepsi üzerine 750 gr karışım dökülür. Taban fıtında alt: 165°C , üst: 185°C sıcaklıkta 12 dakika pişirilir.
Zeesan karışımları için, su ve zeesan miksi karıştırıldıktan sonra yarı çırpılmış şanti eklenir ve tekrar karıştırılır.
Dekorasyon için, pandispanya piştikten ve soğuduktan sonra 17cm’lik pasta çemberi ile pandispanya porsiyonlanır. Çember içerisine şeffaf plastik dolanır ve 70 gr pandispanya dilimi yerleştirilir. 320 gr zeesan çilek ve 320 gr zeesan vanilya doldurulur. 1 gün buzdolabında bekletilip çemberden çıkarılır ve üzerine Paletta Miroir Sade Jöle sürülür.
*
Bu reçeteden 6 adet elde edilmektedir. Ürün gramajı yaklaşık 700-720 gr dır.

Zeesan Vanilya ve Çilek ile Şarlot Pasta